Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

10 естествени средства за борба с простудите – част 1

Запушен ви е носът? Боли ви гърлото? Отпаднали сте… В разгара на грипния сезон това е често срещано. Не е нужно обаче веднага да прибягваме към лекарствата. Дори и лекарите могат да ви препоръчат някои естествени продукти, които бързо и ефективно отстраняват симптомите на настинка и грип.

Вижте списък с 10 естествени лека, които се ползват с доверието и на лекарите:

1. Мед
Медът е изключително богат на антиоксиданти, които  подпомагат дейността на имунната система. Също така има и доказани антивирусни и антибактериални свойства. Медът помага за елиминиране на вторичните бактериални инфекции, които възникват заедно с настинките и действа особено добре при кашлица. Всичко това го прави може би най-добрия от натуралните лекове против настинка.

Медът можете да разтваряте в чай или топла вода комбинирано с лимонов сок за да си набавите и витамин С. Не се препоръчва да се дава на бебета и малки деца.

2. Витамин С
Витамин С е широко познат като лек против настинки. Той също така е и много достъпен и лесно се набавя с различни плодове и зеленчуци като портокали, червени чушки, броколи и т.н. Този витамин помага на имунната система унищожавайки свободните радикали и по този начин и помага да си свърши работата.
Приемайте през целия грипен сезон до 1000 мг витамин С на ден като го разпределите на няколко равномерни дози. Ако пък усетите първите симптомите на настинката увеличете приема с още 500 мг на ден.

3. Ехинацея
Ехинацеята има съставки, които наистина укрепват имунната система и има силно действие срещу настинките и грипа. Освен че понижава риска от настинка тази билка също така намалява продължителността на заболяването ако се случи такова.
Приемайте ехинацея превантивно в продължение на 2-3 седмици, след което направете почивка от една седмица. Повтаряйте този цикъл през целия грипен сезон.

4. Цинк
Цинкът действа като засилва имунната система и спира производството на вирусните клетки в горната част на дихателните пътища. Помага като при грип, така и при настинка, тъй като и двете са вирусни заболявания.
Можете да вземате по 15-30 мг цинк под формата на таблетки за смучене още при първите знаци на хрема, дразнене на гърлото или умора. Не се препоръчват спрейовете за нос с цинк, защото могат да увредят обонятелните ви нерви и да понижат чувството за обоняние като цяло.

5. Пилешка супа
Тук става дума за супата, която баба ви готви, в която има бульон, пиле и зеленчуци. Съставките спират възпалението в бронхите, което причинява кашлицата и натрупването на секрет. Пилешката супа също така съдържа аминокиселина, която действа подобно на лекарството ацетилцистеин, което се използва за лекуване на бронхити и други заболявания на белите дробове.

 
продължение…



В сезона на грипа и настинките как да си помогнем

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *