Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои препарати помагат при слънчева алергия?

Основните препарати за по-лек обрив са антихистаминните средства. Помагат и мехлемите с цинк, метилурацил и ланолин. Ако обаче кожа­та е много засегната, използвайте мехлем със съдържание на хормони.

За възстановяване на кожата се предписват лекарствени препарати с антиоксиданти или никотинова киселина, както и витамини С, Е и от групата В. Ако ги ня­мате под ръка, опитайте с парченца картофи или краставица, както и зе­леви листа. При лечение на алергия към слънцето специално внимание се отделя на бъбреците, надбъбречните жлези и черния дроб. Важен етап от борбата с алергията е приемът на препарати, помагащи за възстановя­ване функциите на тези органи, нормализиране обмяната на вещества­та и възстановяване на кожата. Не пускайте детето си на слънце, до­като не изчезне обривът. Използвайте антихистаминни средства, ако то изпитва силен сърбеж. И продължавайте да търси­те най-добрия педиатър, за да откриете причина­та за страданията на детето си.

 

АПРОПО!

Ако искате да избегнете пристъпа на алер­гия към слънцето при детето си, през лятото не използвайте кремове, В чийто състав влизат етерични масла от портокал, грейп­фрут, лимон, мандарина, ки­мион, жълт кантарион и кора от канелено дърво. Всички те оказват фототоксично действие и вместо красив загар, детето маже да получи силно изгаряне на кожата.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *