Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Отразява ли се замърсеният въздух на кожата?

Аз съм от Пловдив и наскоро чух, че е най-замърсеният с прахови частици град. Отдавна си задавай въпрос дали това замърсяване се отра­зява по някакъв начин на кожата. Виждам доста хора с повяхнали лица, а на вид са доста млади. Да не би да е от въздуха?

Илиан Димитров-Пловдив

Ще се спрем на едно изследване, направено от немска група лекари, което доказва, че дишането на замърсен със сажди и прахови частици въздух наистина причинява по-бързото стареене на кожата. Знае се, че праховите частици и аерозоли се определят като основен атмосферен замърсител. Грубите частици, които са над 10 микрона в диаметър, достигат само до горни­те части на дихателната система u провокират оплаквания от рода на парене и сърбеж на очите, носа и гърлото. Обаче по-фините частици стигат до белите дробове. А това вече е доста опасно за организма. Най-малките частици могат да стиг­нат до алвеолите, оттам попадат в кръвообращението, а чрез него те вече достигат до всички органи и системи в човешкия организъм. Както вече казахме, учените имат неопровержими доказателства, че точно тези частици действат зле на кожата. Правят я суха, повяхнала, а не е изключено и да провокират кожен рак, екзема или някакво друго заболяване. Проблемът е в това, че хората в големите градове са подло­жени на такива атаки и е трудно да се спасят от тях.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *