Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вагинит може да се хване дори от тоалетната

Какви са причините за появата за вагинит? Питам, защото аз съм на 18 години, не сми има­ла полови контакти, а ми откриха това заболяване. Нещо не се връзва…

Живка Стойчева, Добрич

Вагинит е дума, използ­вана за описание на нару­шения, които причиняват инфекция или възпаление на влагалището. Вулвовагинит се отнася до възпале­ние както на влагалището; така и на вулвата (външ­ните женски полови орга­ни). Тази досадна инфекция може да бъде причинена от организми като гъбич­ки, бактерии или вируси. Други причини могат да включват дразнене от хи­мични вещества в кремове, спрейове или дори дрехите, които са в контакт с тази област. В някои случаи вагинитът е резултат от организми, които се пре­дават между сексуалните партньори, но вие твърди­те, че при вас няма такава вероятност. По-скоро сте използвали дрехи на болен от това заболяване или сте го пипнали в басейн или в тоалетна.

Симптомите са често срещано явление и пове­чето жени са имали поне една форма на вагинит в живота си. Въпреки това много от жените знаят малко за него. Терминът „гнойна инфекция“ е това, за което повечето жени се сещат, когато чуят думата вагинит (въпреки че това е гъбична инфекция и е само един вид вагинална инфекция).

КАКВО ГО ПРИЧИНЯВА?

Вагинит може да бъде причинен от няколко раз­лични организми,поняко­га по едно и също време, както от хормонални промени, алергии или раздразнения. Шестте най-чести причини за вагинит са:

  • кандидоза;
  • бактериална вагиноза;
  • трихомониаза;
  • хламидия;
  • вирусен вагинит;
  • неинфекциозен вагинит.

Тъй като има толкова много причини, важно е да се консултирате с вашия лекар, ако мисли­те, че имате вагинална инфекция, за да се оп­редели причината и да се проведе правилното лечение.

ИМА НЯКОЛКО ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ

Лечението на вагинита изисква точна диа­гноза, тъй като различ­ните видове се нуждаят от различни лечения. След като причината е идентифицирана, може да се предпише и подходящо лечение. След като започнете лечението, трябва да се придържа­те стриктно към предпи­санията на лекуващия ви лекар. Симптомите мо­гат да изчезнат, преди да завърши лечението, но не трябва в никакъв случай да прекъсвате предписаните ви лекар­ства, ако искате да се излекувате.

ВНИМАНИЕ!

Вагинитът понякога може да е признак и за други здравословни проблеми. Знаейки пове­че за признаците и симптомите на това често срещано състояние, ще помогнете и на себе си, и на вашия лекар да постави правилна диагноза. Симптомите включват сърбеж и парене във или около влагалището. Други симптоми мо­гат да включват необичайно течение с неприят­на миризма. Въпреки това някои жени нямат ни какви симптоми на инфекция.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *