Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Повече почивка и всекидневна гимнастика

При спане тяло­то заема опреде­лена позиция, тъй като е възможно болката да е причинена от некомфортно положение. Препоръчва се избор на удобно леело и качествен матрак.

Масажът ще отпусне мускулите, което от своя страна ще облекчи болката. Кинезитерапевтите са в състояние да окажат адекватни грижи за намаляването й.

Отделете достатъчно време за почивка, включително време, в което тялото е в легнало положение, за да се отпуснат мускулите. Възможно е терапевтът да препоръча няколко дни леалови режим, който да облекчи болката. Влияе й ибупрофенът, въпреки че той не може да се взима продължи­телно време и не е ефикасен, когато е силна. Облекчава и нанасянето на гелове и кремове.

Независимо от произхода на болка­та в гърба, за да се избегне появата й или да се облекчи състоянието, се изисква намаляване на въздействието на външните фактори, като ниски тем­ператури и влага. Облеклото трябва да запазва топлината на тялото и да защитава от вятър и проникване на влага, дъжд или сняг.

Според изследвания болката при Възрастните през зимата се дължи и на недостиг на витамин D. особено при продължителна липса на пряка слънче­ва светлина. Изследването на нивото му в кръвта определя необходимостта от приема му във вид на добавка. Те­рапията се назначава в продължение на 3 месеца. Витаминът е важен за абсорбцията на калций от костите и здравината им.

Болката в гърба в масовите случаи се дължи на обездвижване. Ето защо препоръката на специалисти срещу болката е да се повиши двигателна­та активност. Не е задължително да се тренира определен спорт или във фитнес зала, ако тези дейности са неприятни. Достатъчно е всекидневно да се практикува гимнастика, която включва и всички групи мускули на гър­ба. Укрепналите мускули на гърба, кои­то придържат гръдния кош и поемат част от натоварването на опорния апарат, помагат за отслабване на болката в тази част на тялото то­гава. когато тя не се дължи на остро състояние.

Болката в гърба се появява и при натрупване на допълнителни килограми към теглото. Когато мускулите са слаби, а връзките между елемен­тите в опорно-двигателния апарат са разхлабени, дори и няколко килограма над обичайното мо­гат да създадат усещане за дискомфорт.

Когато болката в гърба се дължи на Възпалителен процес, който мно­го често се активира в периоди на отслабване на имунната система, се препоръчва редовен прием на витами­ни. минерали и други полезни вещества. Те в дългосрочен период подобряват показателите на имунната система срещу хроничното възпаление. В това отношение жизнено необходими са полиненаситените мастни киселини: Омега 3 и Омега 6.

При прием на аналгетици и проти­вовъзпалителни средства, особено в дългосрочен план, се налага взимане на определени витамини, тъй като от страничния им ефект организмът започва да изпитва недостиг, предупреждават специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Повече почивка и всекидневна гимнастика

  1. Pingback: Лесни упражнения за стегнато коремче!

  2. Pingback: Фитнес за всички възрасти | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *