Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на артрит с миди: изгонете болката веднъж и завинаги!

В менюто на всички по-скъпи ресторанти, от София до Париж, са включени различни ястия с миди

миди

Добре приготвени пресни миди и бяло вино е истинско блаженство.

Но, така вкусните миди са и много полезни. С ползите им по-добре са започнати хората, които живеят край морето. И тъй като сезонът тепърва започва, нека разберем какви са ползите от този невероятен морски деликатес.

Тези мекотели наистина има магически състав: витамини, желязо, цинк, фолиева киселина, манган, йодни съединения, селен и фосфор.

 

Как мидите помагат на човешкото здраве?

 

1. Естествен афродизиак

Мидите действат на либидото по-добре от много специални лекарства. Мидите осигуряват чист протеин, който е от съществено значение за поддържане енергията на нощната страст.

Ако това не ви е достатъчно, ето още малко подробности. През 2005 г. група от италиански и американски учени установиха, че аминокиселините, открити в двучерупчестите (включително стриди и миди), имат потенциал да повишат нивата на полов хормон. Изследването е проведено върху средиземноморски миди и показва, че тези аминокиселини, D-аспарагинова киселина и N-метил аспарагинова киселина, индуцират продукция на сексуален хормон.

 

2. Полезни за репродуктивното здраве на жените

миди за плодовитост

Гинеколозите в един глас настояват, че използването на миди води до подобряване състоянието на маточната лигавица. По този начин шансовете за забременяване се увеличават значително.

 

3. Полезни за мъжете

Елементите йод и цинк в състава на мидите повлияват на репродуктивната функция на мъжете и гарантират нормален вискозитет на спермата и активност на сперматозоидите. Яденето на миди подобрява еректилната функция и влияе положително на работата на вената в слабините.

 

4. Увеличаване на мускулната маса

Миди трябва да консумират и онези, които са силно ангажирани в спорта. Лесно смилаемите протеини в мидите насърчават растежа на мускулна маса. В допълнение, морските дарове трябва да са неразделна част от която и да е ефективна диета.

 

5. Предотвратяване на артрит

Положителното въздействие на мидите при болните от артрит е било дискутирано още през 2004-та година. Тогава били изследвани 47150 човека. В продължение на 25 години тези мъже били наблюдавани и изследвани. Били им задавани въпроси, относно диетата и двигателните навици.

В края на изследването станало ясно, че 730 от хората, които били изследвани, не развили артрит, нито имали сериозни оплаквания или проблеми със ставите. Всички те били жители на крайморски райони и редовно похапвали миди и други морски дарове. Изследването е проведено в университетската болница на Мичиганския университет и е цитирано от livestrong.com.

Как мидите предотвратяват артрита и другите проблеми със ставите. Те стимулират производството на бели кръвни клетки.

 

6. Укрепват нервната система

Многобройни проучвания показват, че мидите подобряват функцията на нервните клетки. Благодарение на използването им в храната, се увеличава чувствителността на мускулната тъкан и костите. Бодрост, активност и здравия сън са гарантирани.

 

7. Укрепване на имунната система

Селенът, който се съдържа в мидите, играе важна роля във формирането на здрава имунна система, и осигурява добре координирана работа на щитовидната жлеза.

 

8. Подобряване на метаболизма

Витамин В12 помага за ускоряване на метаболизма. Когато е нарушен метаболизъма човек чувства летаргия, умора и дори депресия. За хора с лош апетит мидите са перфектното решение. В тези морска храна се съдържат големи количества ненаситени мастни киселини, по-специално арахидонова. Тя участва в нормализирането обмяната на веществата.

миди

 

И, след толкова ползи, дойде ред да кажем как може да навреди консумацията на миди

Мидите са мощен алерген, така че те могат да бъдат опасни, ако се консумират в големи количества. Също така, увреждане може да окаже и пясъка, който се намира в мидите. Това води и до води до разрушаване на зъбния емайл.

Източник: polzavred.ru

Артромин
Артромин – чудото за ставите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *