Стратегия за прием на лекарства при алергия

Ясно е, че никое лекарство не би ви помогнало, ако забравите да го вземете или го приемате в неподходящо време. Не съществува една-единствена система за предпазване от грешки с медикаментите по време на курса за лечение на алергия, затова прочетете следващите съвети и чрез тях си създайте персонален план, за който сте уверени, че ще е ефикасен за вас.

– Обновявайте списъка с медикаменти и включвайте нови лекарства и добавки. Първо задължително се консултирайте с вашия лекар!

– Свързвайте пиенето на лекарствата с определена дейност. Например като си миете зъбите сутрин,

Създайте си персонален план за прием на лекарства
Създайте си персонален план за прием на лекарства

използвайте назалния кортикостероид. Когато вечеряте, вземайте и антихистамина.

– Използвайте кутийки за таблетки или специални поставки, за да подредите лекарствата по часове, дни и седмици. Така лесно ще сте в състояние да следите дали сте пропуснали някой прием.

– Нагласете алармите на часовници, мобилни телефони и компютри, за да ви напомнят кога е време за прием на препаратите. Дори можете да се снабдите с електронни лекарствени органайзери, които ще ви сигнализират в предварително зададено време.

– Дръжте медикаментите на видни места, например в шкафчето в банята (но далече от деца), за да ги виждате веднага на сутринта. Ако е необходимо да ги приемате след хранене, ги сложете на полица в кухнята.

– Водете си дневник за лекарствата.

– Вземайте медикаментите наведнъж, ако е възможно. Например, в случай че приемате едни сутрин, а други – вечер, попитайте лекаря си дали не може да го правите по едно и също време.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *