Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стратегия за прием на лекарства при алергия

Ясно е, че никое лекарство не би ви помогнало, ако забравите да го вземете или го приемате в неподходящо време. Не съществува една-единствена система за предпазване от грешки с медикаментите по време на курса за лечение на алергия, затова прочетете следващите съвети и чрез тях си създайте персонален план, за който сте уверени, че ще е ефикасен за вас.

– Обновявайте списъка с медикаменти и включвайте нови лекарства и добавки. Първо задължително се консултирайте с вашия лекар!

– Свързвайте пиенето на лекарствата с определена дейност. Например като си миете зъбите сутрин,

Създайте си персонален план за прием на лекарства
Създайте си персонален план за прием на лекарства

използвайте назалния кортикостероид. Когато вечеряте, вземайте и антихистамина.

– Използвайте кутийки за таблетки или специални поставки, за да подредите лекарствата по часове, дни и седмици. Така лесно ще сте в състояние да следите дали сте пропуснали някой прием.

– Нагласете алармите на часовници, мобилни телефони и компютри, за да ви напомнят кога е време за прием на препаратите. Дори можете да се снабдите с електронни лекарствени органайзери, които ще ви сигнализират в предварително зададено време.

– Дръжте медикаментите на видни места, например в шкафчето в банята (но далече от деца), за да ги виждате веднага на сутринта. Ако е необходимо да ги приемате след хранене, ги сложете на полица в кухнята.

– Водете си дневник за лекарствата.

– Вземайте медикаментите наведнъж, ако е възможно. Например, в случай че приемате едни сутрин, а други – вечер, попитайте лекаря си дали не може да го правите по едно и също време.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *