Лечение на панкреатит с народни средства

Панкреатитът се изразява с възпаление на панкреаса и обикновено се среща при жените и най-вече при хората над 30 години

панкреатит Има няколко етапа на панкреатит: първичен, вторичен и такъв, който е следствие от други заболявания.

Как се лекува панкреатит с народни средства? Ето и няколко рецепти.

Трябват ви листа от мента, бял оман корен, сабленик листа и жълт кантарион. Разделете всички билки на равни части и ги смелете. Получената смес трябва да се съхранява в подходящ съд. Приемайте по една супена лъжица от сместа, която сте залели с гореща вода. Трябва да престои един или два часа, след което да се прецеди. Необходимо е да се използва инфузията четири пъти на ден по половин чаша.

Народната медицина препоръчва да се вземат безсмъртниче цвят, риган, дяволска уста и жълт кантарион. Разбъркайте добре. Две супени лъжици от сместа се заливат с половин литър вряла вода. Стои така около час и след това се прецежда. Консумира се през деня по една четвърт чаша около четири пъти на ден двадесет минути преди хранене.

Предлага се също така да се вземе настойка от пелин и перуника. Настойката се пие двадесет минути преди хранене по половин чаена чаша, три пъти на ден. Листа от пелин и цвят перуника се смесват в равни части, взима се една супена лъжица и се залива с вряла вода. Стои около час и след това се прецежда.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *