Рестартирайте мозъка с тези две лесни билкови рецепти

Притискат ви куп служебни задачи или изпити, които трябва да приключите в кратък срок

мозък Стресът е неизбежен, храненето -бързо и на крак, физическата активност клони към нулата. Вероятно ще успеете да свършите работата навреме, но едва ли качеството й ще ви удовлетвори. След голямо умствено натоварване е много възможно да изпитате физически и психически срив.

Работоспособността в един момент рязко спада, а заедно с това и възможността да се възприема и запаметява. Преумореният мозък започва да върти на празен ход и да трупа все повече умора, докато напълно изчерпи капацитета си и блокира.

За да избегнете прегряване, правете кратка почивка през час-два, като станете от бюрото и се по-раздвижите. Така ще подобрите кръвообращението и организмът ще получи нов прилив на сили. Пийте повече течности – вода, чай, прясно изцедени сокове. Те стимулират концентрацията и гонят главоболието.

За поддържане на умствения тонус ще ви помогне чай от кимион. Пригответе го, като запарите 2 ч.л. кимион в чаена чаша вряща вода. Хапвайте ядки, яйца, риба – те съдържат вещества и микроелементи, стимулиращи по естествен начин работата на ума. Включете в менюто си и храни, богати на витамини от групата В – овесени ядки, мюсли, елда, ориз, пълнозърнест хляб.

За прочистване на мозъчните съдове всеки ден изяждайте предварително разбъркани по една лъжица заквасена сметана и настърган хрян. След като направите това един месец, починете още един и продължете отново.

Не злоупотребявайте с кофеиновите напитки в желанието си да тонизирате организма. Голямото им количество може да доведе до напрегнатост, раздразнителност, нарушения на съня. Две кофеинови напитки на ден са достатъчни да стимулират енергията и бодростта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *