Наистина ли от сладкото може да се напълнее?

Много диетолози твърдят, че сладкишите са вредни за фигурата

сладко

Но специалисти от Университета в Ню Мексико им възразяват и привждат доказателство за своята правота.

Било проведено изследване с участието на две групи мъже и жени на възраст от 28 до 43 години. Участниците от първата група в течение на месец всяка сутрин закусвали с полезни продукти, а от втората хапвали на закуска парче торта, в което се съдържали до 50 г захар. За удивление на диетолозите в края на експеримента разлики в групата на любителите на сладкиши не били открити. Само при 3 на сто от тези, които сутрин закусвали със сладкиши, теглото се увеличило с около 500 г. Но специалистите свързали това с наследствената предразположеност на тези хора към пълнота.

Освен това учените отбелязали, че най-често теглото при тези хора се увеличава не от глюкозата, съдържаща се в сладкишите, а от набухвателите и всевъзможните вкусови добавки. Освен това негативно на теглото се отразяват и заменителите на захарта, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *