Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Наистина ли от сладкото може да се напълнее?

Много диетолози твърдят, че сладкишите са вредни за фигурата

сладко

Но специалисти от Университета в Ню Мексико им възразяват и привждат доказателство за своята правота.

Било проведено изследване с участието на две групи мъже и жени на възраст от 28 до 43 години. Участниците от първата група в течение на месец всяка сутрин закусвали с полезни продукти, а от втората хапвали на закуска парче торта, в което се съдържали до 50 г захар. За удивление на диетолозите в края на експеримента разлики в групата на любителите на сладкиши не били открити. Само при 3 на сто от тези, които сутрин закусвали със сладкиши, теглото се увеличило с около 500 г. Но специалистите свързали това с наследствената предразположеност на тези хора към пълнота.

Освен това учените отбелязали, че най-често теглото при тези хора се увеличава не от глюкозата, съдържаща се в сладкишите, а от набухвателите и всевъзможните вкусови добавки. Освен това негативно на теглото се отразяват и заменителите на захарта, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *