Необикновени ли са хората със синя кръв?

През XX век от произхода на синята кръв се заинтересували специалистите

синя кръв човек

Те изказали хипотезата, че тя съществува и на нашата планета винаги е имало хора, в чиято кръв вместо желязо преобладава мед – нарекли ги „кианетици“. Всъщност кръвта с преобладаване на мед има не син, а лилав цвят със синкав оттенък.

Изследователите на непознатото смятат, че кианетиците са по-жизнеспособни в сравнение с обикновените хора. Първо, те по-малко са подложени на различни заболявания на кръвта. Второ, кръвта им по-добре се съсирва и всякакви рани, дори най-тежките, не се съпровождат с обилно кръвотечение.

Като пример се привеждат описвани в историческата хроника събития, когато наранени рицари-кианетици не кървели, а продължавали успешно да се сражават с маврите.

Според някои изследователи кианетиците са се появили на Земята неслучайно. По този начин природата се е застраховала в случай на глобална катастрофа, която може да унищожи по-голямата част от човечеството. Оцелелите по-жизнеустойчиви хора със синя кръв ще могат да дадат началото на още една, вече нова цивилизация.

Но има и други обяснения за произхода на синекръвните хора, а именно – че са пришълци от други светове, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *