Празниците нямат край! Как да си спестим преяждането през януари?

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Като са се заредили празници, та цяла неделя. Дори и отгоре

 

преяждане

Как да оцелее човек при толкова трапези, без да се превърне в търкаляща се топка. Единственият начин е самоконтрол и правилно разпределяне на дневното меню.

Прочистете стомаха

Направете 3 дни разтоварваща програма. Това не означава да гладувате, а да ядете правилните продукти. Ако не доставяте достатъчно енергия на организма си, той ще включи защитните си сили. В резултат обмяната ще се забави, а точно от това нямате никаква нужда в този момент. Защото, дойдат ли празниците и заседнете ли пред обилните трапези, всяка хапка ще се трупа като мастни депа по тялото. Организмът ни е достатъчно умен, за да се запасява – мисли си, че може пак да го подложите на глад и трупа ли, трупа.

За да разтоварите храносмилателната си система, яжте храни, които се усвояват лесно и се изразходват бързо.

1-и ден

Сварете 400г ориз. Добавете съвсем леко задушени зеленчуци, за да се запазят витамините и фибрите. Дайте предпочитание на броколите, защото то съдържа белтъчини, най-близки до животинските, а значително по-лесни за разграждане. Карфиолът, зеленият боб и царевицата също са добър избор. Подправете обилно – по-пикантните подправки активизират обмяната. След като си приготвите това ястие, го разпределете на 5 порции. През деня пийте много течности – вода, зелен чай без подсладители, билкови отвари. Общото им количество трябва да е най-малко 2 литра, но по-добре да е 3. Преди хранене задължително пийте по 250 мл вода.

2-и ден

Полезните свойства на киселото мляко са безспорни. То е балсам за стомаха и храносмилането, защото ги прочиства от отпадни вещества и токсини.

Но само на мляко няма как да изкарате цял ден. Затова го яжте с овесени ядки, пшенични трици или ленено семе. Най-добре и трите поред. Така организмът ви ще получи достатъчно въглехидрати и няма да страда от липса на енергия. В същото време в тези зърнени продукти се съдържат достатъчно фибри, за да прочистят стомаха.

3-и ден

Идва ред на плодовете. Този ден ще трябва да изкарате само на ябълки, банани, цитруси. Те няма как да осигурят сериозна калорийна стойност на менюто, но пък ще са само за ден. Вечерта е добре да хапнете и един сандвич, за да не ви стърже цяла нощ стомахът. Но не прекалявайте с филиите и гарнитурите към тях. Става дума за резенче пълнозърнест хляб и парченце шунка или кашкавал. Това е задължително за тези, които имат гастрит или друг храносмилателен проблем, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *