Разводът разболява

Оказва се, че разводът може да стане причина за влошаването на здравето на жената, като провокира заболявания, свързани с половата сфера и сърдечносъдовата система

 

12

Освен това може да стане причина за депресия, както и да увеличи биологичната възраст на дамите, което води до съкращаване на продължителността на живота.

Екип специалисти от Калифорнийския университет доказали, че удовлетвореността на мъжа и жената cm брачните отношения зависи от вариант на определен ген – , генът на щастието, който поставя благополучието в семейството в зависимост от емоционалните сътресения. Така например за хората, получили в наследство от всеки от родителите си съкратен вариант на гена за транспортиране на серотонин 5-HTTLPR, топлите отношения със съпруга имат първостепенно значение. Така на фона на негатива те са нещастни и – обратно – позитивните емоции ги правят щастливи. „Късият“ вариант на гена повишава риска от развитие на депресия, а „дългият“ дава по-голяма удовлетвореност от живота, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *