Депресиите са световен проблем – ето защо!

Депресиите са втората по разпространение причина за недееспособност поради здравословни проблеми, след болките в гърба.

depressДепресиите са световен проблем, твърдят здравни експерти, които са анализирали последиците от 200 болести. Според тях на депресиите трябва да се гледа като на световен проблем от първостепенно значение, уверяват от meddaly.ru.
За жалост хората, които могат да получат специализирана помощ при депресия са много малко. Освен това потребностите от подобна помощ са различни в различните точки на света. Така например показателите на общата депресия са най-високи в Афганистан, а най-ниски – в Япония.

Специалистите не отричат, че най-зле стоят нещата в страните с нисък жизнен стандарт. И макар в развитите страни да е възможен по-добър изход от депресивен проблем, никъде по света за заболяването не се говори открито и не се работи системно. Заболяването е стигматизирано, което не допуска адекватното му лечение.

Световната здравна организация вече има план за лечението на психичните заболявания по света. Според официалната характеристика депресията е разпространено психично разстройство, което е характерно с потиснатост, загуба на интерес и липса на радост от каквото и да било, чувство за вина и ниска самооценка, нарушения на съня и апетита, вялост, лоша концентрация на вниманието.

Симптомите могат да бъдат хронични или да се проявяват периодично. Обикновено изпадналият в депресия не е в състояние да се справя с всекидневието. При най-тежките форми на депресия може да се стигне и до самоубийство.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *