Тази диета гарантира 100 години живот!

Ако жена на средна възраст се придържа към рамките на една специална диета, тя ще живее по-дълго и ще страда по-малко от хроничните болести на третата възраст.

dietaКакто човек може да се досети – става дума за средиземноморската диета, отбелязват от topnews.ru. В нея влизат много плодове и зеленчуци, риба, пълнозърнести и бобови храни. Червено месо, колбаси и твърд алкохол почти не се допускат. Мононенаситените мазнини присъстват в голямо количество от зехтина, а всякакви други мазнини просто трябва да се забравят.

Сесилия Самиери от университета в Бордо специално подчертава, че от качеството на храненето в средната възраст зависи как ще продължи (и ще продължи ли) животът на един човек по-нататък. Приносът на средиземноморската диета е в това – да остарееш без проблеми.

При изследването на група от 10 000 жени на възраст 50-60 години се оказало, че само 11% се придържат към тази диета. Това е свидетелство за неправилен подход на жените към храненето. Жените, които се хранят правилно, прескачат в седмата десетица на живота без проблеми, при това с 40% по-често в сравнение с небрежните към храненето.
Изследването на Самиери продължило почти 20 години. Медиците събрали през 1984 година 670 доброволци, които се съгласили постоянно да спазват диетата. Те трябвало редовно да информират екипа за промените в здравния си статус. 20 години по-късно се оказало, че това е начин да се избегнат 11 хронични заболявания в третата възраст. Става дума за бъбречна недостатъчност, болестта на Паркинсон, диабет от втори тип или дори рак.
Участниците в изследването, които на финала били към 70-годишни, били с бистър ум и не се оплаквали от когнитивни нарушения. В заключение на изследването учените са обобщили констатацията си, че спазването на средиземноморската диета съществено увеличава шансовете на един човек да доживее до 100 години.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *