Малко количество селен има голяма полза за здравето

Селен е микроминерал, който има огромни ползи за здравето, макар и приеман в малки количества

 

Селенът е микроелемент, който се намира в почвата и е необходим за поддържане на доброто здраве в много малки количества. В храната този минерал се намира в бразилските орехи, птичето месо и морските дарове, а значителни количества са открити в овеса и кафявия ориз.

Недостиг на селен се наблюдава рядко, но симптомите могат да включват мускулна слабост и умора. От друга страна, прекалено много селен ще доведе до депресия, гадене, повръщане, нервност и загуба на коса.

Селенът е ценен помощник в много от метаболитните процеси и може да помогне за лечение на рак на простатата. Има изследвания, от които става ясна връзката между ниските нива на селена и коронарната болест на сърцето.

Селенът също е от полза за кожата по време на лечение, особено след изгаряния. Шампоан със селен може да проблемите с пърхутра.Селенът има антиоксидантни свойства регенерира се с витамини Е и С, като по този начин се намалява стареенето на кожата.

Основните ползи на селен са за подобряване на имунната система срещу бактериални и вирусни инфекции, срещу раковите клетки и херпес вирус, херпес и херпес зостер.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *