Народни рецепти за лечение на брадавици

Върху анкерпласт се слага парче домат, поръсено със салицил. Всичко това се залепва към брадавицата. Компресът се прави вечер, а сутрин се маже. Прави се една седмица, след което брадавицата изчезва.

Вземат се по 50 грама от билките заешко грозде и богородична ръка и 80 грама бяла дъвка. Смесват се и от нея се вземат 4 супени лъжици, които се изсипват в 1 литър вряла вода. Варят се докато сместа остане половин литър. От отварата се пие по 50 грама 3 пъти дневно преди ядене. Външно брадавиците се мажат 2-3 пъти дневно със сок от бяла мара.

Разрязва се 1 картоф и едната половина веднага се изхвърля. С втората половинка натривате брадавиците и я покривате в сух пясък или пръст, за да може да изсъхне. След седмица брадавиците ще паднат.

Смесват се 50 грама восък и краве масло, 5 грама тамян, настъргана кора и подкорието от дървесен бъз. Стопяват се восъкът и маслото в чист съд. Към тях се прибавя настърганата кора и се добавя тамянът. Още докато сместа е топла през нея се прекарват ленти от памучен плат с ширина 8-10 см. Брадавиците се измиват добре и се търкат с вълнен парцал. С тези ленти се обвива мястото с брадавиците и се намотава с вълнен плат, за да се затопли. Прилага се вечер и престоява цяла нощ. Това се повтаря не повече от 3 нощи, за да изчезнат брадавиците.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *