От вегетарианството косата побелява

Учени от Първи Московски медицински институт твърдят, че ранното побеляване на косата е колкото генетично заложено, толкова се подчинява и на външни фактори. На първо място косата започва рано да побелява от диети, които са гладни, или вегетариански.
В такива диети почти липсват белтъкът тирозин и микроелементът мед, които поддържат тъмния цвят на косите. Затова жени, които в бременността са наддали някой и друг килограм, и след раждането се опитват да го свалят с гладна диета, започват изведнъж да посивяват. Същият ефект има и вегетарианството. То обаче не се отразява на косите на възрастните, които и без това са започнали да побеляват, а на косата на младите вегетарианци – те побеляват с по 4 до 10-години по-рано от връстниците си.

Из „Здр. в. за пенсионера“

Ако се чудите как да се отървете от излишните килограми – НИЕ ЗНАЕМ КАК! Харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате най-актуалните новини, диети, съвети и предложения за отслабването.

На българския пазар вече се предлага отслабващ продукт от ново поколение – FAT BURNER (ФЕТ БЪРНЪР), който събира 3 ОТСЛАБВАЩИ ПРОДУКТИ В 1 и едновременно изгаря мазнините, детоксикира и изхвърля излишните течности и потиска апетита. Поръчайте тук:

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *