Розовото масло може да ви избави от високата температура

Ползите за здравето от розовото масло може да се дължат на антидипресантните му свойства, както и на антивъзпалителните, антисептичните и антивирусните. Розовото масло действа като афродизиак помага при болести на черния дроб, стомаха и матката.

Освен емоционалните и психологичните ефекти розата има и полезни лечебни свойства. Розовото масло помага за увеличаване на самочувствието, увереността и силата на ума, освен това се бори доста успешно с депресията. Пациенти в чиято терапия е включено и розово масло, може да се преборят много по-бързо с депресията, отколкото такива, които се лекуват по стандартния начин.Това етерично масло се използва широко и в ароматерапията  и се позовава на положителни мисли, спиритуализъм и чувство на радост, щастие и надежда.

Розовото масло може да помогне на хора с висока температура, тъй като има противовъзпалителни свойства. Може да се справи и с други случай на възпаления причинени от микробни инфекции, поглъщане на отровни неща, лошо храносмилане, дехидратация и др.

Розовото масло успешно лекува рани и ги предпазва от допълнително заразяване. То ефективно облекчава спазмите в дихателната система, червата и мускулите. Това масло укрепва венците, корените на косата, тонизира и повдига кожата. По този начин предпазва от преждевременно опадане на зъбите и от сбръчкване на кожата. Розовото масло успешно премахва белези по кожата, а също така пречиства кръвта и неутрализира токсините. Помага за избледняване на стриите получени при бременнст.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *