Конюнктивитът се дължи на бактериална инфекция

След като ви е била поставена диагноза конюнктивит, намирането на правилното лечение е от голямо значение, за да може да преодолеете този проблем и да започнете да виждате отново. Съществуват много видове конюнктивит и затова е много важно да разберете, кои от всички тези видове е вашият след това да се посъветвате с лекар как да се справите с него.

Ето някои от начините за справяне с конюнктивита:

Ако носите лещи първото нещо, което трябва да направите е да отстраните контактните лещи. Носенето им ще бъде пречка при лечението на заболяването, защото може да забави лечебния процес.

Ако имате конюнктивит е желателно да избягвате триенето на очите, тъй като това може допълнително да ги подразни и проблема да се задълбочи. Ако имате сърбежи може да използвате някои по-меки капки за очи, които не ви дразнят, но в никакъв случай не триите очите си. Също така не трябва като докосвате едното око да докосвате и другото със същата ръка, защото това много бързо може да доведе до възпаление и на другото око.

Това заболяване се дължи на бактериална инфекция и вероятно за лечението му вашият лекар ще ви предпише антибиотици. Тези антибиотици ще бъдат под формата на капки за очи, мехлеми или хапчета и трябва да се вземат по 3-4 пъти на ден обикновенно в период  5-7 дни. Важно е предписаното лечение дасе спазва, тъй като ако не се излекува заболяването то може да се влоши. Имайте предвид обаче, че антибиотиците, както и всички други лекарства използвани не по предписание може да доведат до нежелани реакции в организма, затова трябва стриктно да спазвате предписанието.

Независимо дали инфекцията е бактериална или вирусна,най добрата форма за защита е силната имунна система. Затова трябва да пиете много вода, да си почивате добре, да консумирате много пресни плодове и зеленчуци, да избягвате стреса и да консумирате много витамин С. Повишаването на имунната система е част от лечението на конюктивита.

Ако страдате от конюнктивит е важно да знаете, че трябва да направите всичко възможно да държите очите си свежи и да ги предпазвате от различните дразнители. Трябва да избягвате използването на грим и контактни лещи , както и използването на изкуствени сълзи, ако очите ви не произвеждат ваши собствени. Ако спазвате тези правила и правите необходимото лечение то тогава ще се отървете от това заболяване много бързо.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Конюнктивитът се дължи на бактериална инфекция

  1. Pingback: Зад конюнктивита може да се крие глаукома | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *