Тизанидин-Тева – помага при скованост и ограничени движения на мускулите

Медикаментът Тизанидин-Тева помага на страдащите от скованост и ограничени движения на мускулите. Причините за това състояние могат да се дължат на заболявания или увреждане на гръбначния мозък, както и на множествена склероза. Лекарството Тизанидин-Тева е скелетно мускулен релаксант.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Тизанидин-Тева?

  • Ако страдате от чернодробна недостатъчност.
  • Ако сте свръхчувствителни към тизанидин или към някое от помощните вещества в този медикамент (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако се лекувате с препарати срещу депресия като флувоксамин.
  • Ако страдате от заболяване на коронарните артерии на сърцето.
  • Ако имате миастения гравис – тежка слабост на определена група мускули.
  • Ако сте диагностицирани с епилепсия.
  • Ако имате здравословни проблеми на бъбреците.
  • Ако сте под 18 години.

НЕ забравяйте да кажете на лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, включително и за такива, които се продават без рецепта в аптеките. НЕ трябва да пиете алкохол докато се лекувате с Тизанидин-Тева. Мъжете пушачи на повече от 10 цигари на ден, трябва да имат пред вид, че ефикасността на този медикамент се понижава. Няма специални изисквания за храненето при лечението с този медикамент.

Внимание! Тизанидин-Тева може да предизвика нежелани странични реакции, някои от които много сериозни. Прочетете много внимателно какви могат да са те. Описани са подробно в листовката, която е приложена във фабричната опаковка на този медикамент. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с Тизанидин-Тева. Това лекарство може да причини световъртеж и сънливост. НЕ шофирайте и не работете с машини, ако се почувствате така.

Какви вещества съдържа медикаментът Тизанидин-Тева?

Всяка таблетка съдържа по 2 или 4 мг тизанидин, което е активното вещество в това лекарство. Освен това като помощни съставки в него влизат още микрокристална целулоза, лактоза, колоиден безводен силициев диоксид, стеаринова киселина.

Дозировка: Спазвайте много точно предписанията на лекуващия ви доктор. Обикновено лечението започва с таблетки от 2 мг, като дозата постепенно се увеличава. Препоръчителната доза е от 12 до 24 мг на ден. Лекарството се приема с чаша вода, без значение преди или след хранене. Таблетката може да се разчупи на две от пациентите, на които им е трудно да я погълнат наведнъж.

НЕ спирайте лечението без консултация с лекуващия ви доктор. Това трябва да се прави постепенно.

Съхранение: Дръжте винаги това лекарство далече от достъпа на деца, при температура под 30 градуса по Целзий.

Носител на разрешението за употреба: TevaB.V. – Нидерландия.

Производители: Pharmachemie В. V. – Нидерландия.

Teva Pharmaceutical Works Private Limited Company – Унгария.

Средна цена в аптеките 18-19 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *