Уростим® – за силен локален имунитет, помага при цистит, уретрит, пиелонефрит

Медикаментът Уростим® помага за активирането на локалния и на системния имунитет на организма. Като полибактериален имуностимулатор той повишава природната резистентност на тялото, а също и специфичния имунитет към инфекциите от различен произход на урогениталния тракт. Стимулира хормоналната и клетъчната имунна система на организма.

Какви ползи за здравето си да очаквате от приема на препарата Уростим®?  

Този медикамент се препоръчва на страдащите от цистит, уретрит, пиелонефрит, от безсимптомна бактериурия, на мъже със заболявания на простатата. Много подходящ е за лицата, които продължително време са се лекували с антибиотици, което по принцип потиска имунологичната реактивност на организма.

При какви проблеми НЕ трябва да приемате медикамента Уростим®?

  • Ако страдате от болестта цьолиакия – алергични сте към глутена, трябва да имате пред вид, че този препарат съдържа пшеничено нишесте.
  • Може да предизвика диария и стомашно разстройство.
  • Ако сте бременна в първия триместър.

Предимството на Уростим® е, че не проявява несъвместимост с други медикаменти. Поради това може да се използва в комбинация с друга медикаментозна терапия, в това число и антибиотична. Не причинява привикване. Въпреки това споделете с вашия лекар какви други лекарства приемате дори да са на свободна продажба.

Този медикамент не предизвиква нежелани странични реакции на организма. Няма специални изисквания и ограничения за консумирането на алкохол, напитки и храна по време на приема на Уростим®. Този медикамент не влияе отрицателно на работата с машини и на шофирането.

Бременните жени след първия триместър трябва да се консултират с лекар преди приема на този имуностимулатор.

Какви вещества съдържа препаратът Уростим®?

Като активно вещество всяка една таблетка съдържа 50 мг лиофилизирани убити бактериални култури от видовете: Escherichia coli J5, Escherichia coli 29, Enterococcus faecalis, Proteus mirabilis, Klebsiella pneumoniae, а също и 0,0001 до 0,1 мг формалдехид, както и декстран 40, който е включен в активното вещество.

Като помощни съставки този медикамент съдържа още пшеничено нишесте, микрокристална целулоза, повидон К25, колоиден безводен силициев диоксид, магнезиев стеарат.

Дозировка: Спазвайте точно указанията в листовката или на лекаря. Препоръчителната доза при остри урогенални инфекции, които лекувате с антибиотици – минимум 10 дни сутрин преди хранене по 1 таблетка. Уростим® се взема до изчезване на симптомите. Ако инфекциите са рецидивиращи или хронични тази схема се прилага в продължение на 2-3 месеца.

В случаите на следоперативни усложнения – един месец след операцията също по една таблетка на ден.

Съхранение: На тъмно, при температура под 25 градуса по Целзий, далече от достъпа на деца.

Носител на разрешението за употреба и производител: БУЛ БИО – НЦЗПБ ЕООД, София 1504,бул. „Янко Сакъзов“ № 26,Тел.+359 2 944 61 91, Факс.:+ 359 2 943 34 55, e-mail: bulbio@bulbioxom.

Средна цена в аптеките 19-20 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *