Какво да правим при диагноза – кашлица?

За да бъдете лекувани грамотно, най-напред трябва да имате поставена диагноза. И точно това е най-големият проблем с настинките. Днес учените познават повече от 200 вида вируси на простудата. А списъкът се обновява постоянно! С такъв широк спектър От болестотворни органи­зми да откриете конкретния „виновник“ при всеки отделен случай е почти безнадеждно.

За начало опитайте се да различите грипа от настинката, а след това изчислете точно с какъв вид на респираторния (простудния) вирус сте се заразили.

От носа ви се стичат водите на Ниагарския водопад, във вид на светъл прозрачен секрет, а за всеобщо учудване самочувствието ви е добро. Тем­пература – в рамките на нормалното или малко над 37 градуса. Непрекъснато кихате, усещате голяма и суха носоглътката си. В гърлото ви нещо непре­къснато драска. Боли ви, като преглъщате. Появил се е неприятен вкус в устата. Така се проявява риновирусната инфекция.

Гласът ви е станал като „чужд“: дрезгав до неузнаваемост и дори изчезва от. време на време. Покой нямате от лаещата кашлица. Температу­рата е в границите на нормата. Имате парагрип, който причинява възпаление на ларинкса (ларингит) и синузит.

Вие не страдате от бронхиална астма, но из­веднъж се появява типичен пристъп на астма: липса на въздух, трудно дишане, белите дробове свирят с все сила, а вие самият приличате на ходеща гайда. Вашите бронхи са окупирани от респираторно-синцитиална инфекция. Не се притеснявайте, това не е истинска астма: излекувайте се от настинката – и забравете за пристъпите.

На 2-рия – 3-тия ден към високата температу­ра, хремата и кашлицата се добавя дискомфорт, първо в едното, а след това и в другото око, като че ли в тях е попаднал пясък. След още два дни във вътрешността на клепачите и гънките около очите се вижда бял или сивкав налеп, който обикновено виждате на сливиците и гърлото. На шията, под долната челюст, под мишниците и на други места се напипват еластични топки – подути лимфни въ­зли. Те се възпаляват и в коремната кухина, затова се появяват и болки в стомаха.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *