Как да се избавя от досадния сърбеж?

Здравейте! Имам много делика­тен проблем, но най-накрая реших т да го споделя с вас. Става дума за сърбеж по външните полови органи. По­някога е толкова силен, че не се търпи. Моля ви, помогнете ми със съвет.

Е.З. – по електронната поща

Като начало изследвайте нивото на захар 6 кръвта си. Ако то е повишено – т.е. над 5,5-6 ммол/л, трябва да се обърнете към ендокринолог, който ще ви назначи лечение.

Обаче захарният диабет не е единствената причина за такъв дискомфорт. Трихомониазата, някои гъбични заболявания, алер­гичните дерматити с причините­ли сапун, прах за пране или други козметични средства, а също и псориазис, и плосък лишей могат да предизвикат нетърпим сърбеж. Затова непременно се прегледай­те при гинеколог, за да уточните причината за този неприятен проблем.

Но докато узнаете резулта­тите от изследванията и ви поставят точната диагноза, се постарайте да ограничите употребата на кафе и силен чай. А също на сол и захар. Изцяло откажете алкохола, газираните напитки, лютивите, солените, маринованите, пушените проду­кти и подправките.

Носете топло памучно бельо, сменяйте го всекидневно и не­пременно го изпирайте с гореща вода, след което изглаждайте от двете страни.

Предлагаме ви следната бил­кова рецепта:

Залейте 50 г корени от билката очиболец с половин литър водка и оставете за една седмица на тъмно място. Прецедете и приемайте по една супена лъжица в четвърт чаша гореща вода три пъти на ден 20 минути преди ядене.        

  Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *