Какви билки да използваме при синдром на хроничната умора

Хора със синдром на хронична умора (CFS) често се чувстват толкова уморени, че не са в състояние да изпълнят дори половината от нормалните ежедневни дейности – и чувството не изчезва, дори и да си дадат повече почивка. Жените страдат два пъти повече от синдрома на хроничната умора (CFS) от мъжете.

Признаци и симптоми:

• Тежка умора, която идва внезапно, особено след като сте имали грип

• Ниска температура и студени тръпки

• Възпалено гърло и подути лимфни възли на шията или под мишниците

• Мускулни и ставни болки, без оток

• Главоболие

• Не се чувствате освежени след сън

• Чувствате се сякъш сте в мъгла и не сте в състояние да помните

• Появяват се промени в настроението ви

Причината за синдрома на хроничната умора е неизвестен – предположенията са от срив на имунната система след прекарано заболяване или натравяне с токсини до нервно и емоционално изтощение. Но докато се установи дали корените на това състояние за психологически или чисто физиологични, едно е сигурно – това е болест на съвременния начин на живот. Депресия също влияе на продължителността и интензивността на умората и уврежданията.

Синдром на хроничната умора е стресова болест. Проучванията показват, че психологическа подкрепа, включително и когнитивната поведенческа терапия, може да помогнат за лечението на симптомите на синдрома на хроничната умора. Въпреки че няма лечение, симптомите могат да бъдат лекувани с лекарства като антидепресанти или с билки. Много лекари започват лечение с антивирусни билки, комбинирани с билки, които стимулират имунната система това са: ехинацея, женско биле и сибирски жен-шен.

Астрагалът подобрява имунната функция и е полезен при простуда и симптоми на грип. Той помага за укрепване на производството на белите кръвни клетки, необходими за борба с инфекцията и възпаленията. Вземайте астрагал 150-250мг. три или четири пъти дневно.Внимание: Не използвайте астрагал в присъствието на висока температура.

Китайски (или корейски) женшен помагат при борбата със стрес на организма и повишават енергията му. Тази билка е много мощен имуностимулант.Забележка: Да не се използва китайски жен-шен от хора срадащи от високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, или хипогликемия. Ако сте чувствителни към ефектите на кофеина и други стимуланти, може да искате да се консултира с квалифицирани билкар, преди да използвате женшен.

Сибирският женшен увеличава съпротивителните сили на организма при стрес, умора и болест. Увеличава активната умствена дейност и притежава силни антиоксидантни свойства. Вземат се 100-200 мг два пъти дневно, сутрин и в следобедните часове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Какви билки да използваме при синдром на хроничната умора

  1. Pingback: Как се лекува и как да разпознаете синдрома на хроничната умора? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *