Защо имам пъпки по лицето?

 Аз съм на 75 години. По кожата ми се появиха бели пьпчици колкото пшенично зърно. Особено по лицето, а по-надолу, под брадичката – пак пьпчици като пясък, И двете ме сърбят. Дерматологът  нарече бели пъпки и каза, че това е заради нарушената работа на храносмилателния тракт. Моля да ми препоръчате нещо, за да се избавя от тях особено от по-големите бали пъпки по лицето.

 Тонка Тодоров, Пловдив

Обикновено появата на такива пъпки не се свързва с употребата на някаква определена  храна. Но ако имате проблеми със стомашно- чревния тракт, то трябва да се придържате към някаква диета. Намалете мазното, пушеното, соленото, пърженото. Ето няколко препоръки:

  • натривайте пъпките с пресен сок от калина по 2-3 пъти на ден;
  • полезно и ефикасно средство за лечение на пъпки, обрив и дори гнойни заболявания е настойка от венчелистчета на бяла лилия. Сложете ги в бутилка и залейте с водка в пропорции 1:1. Оставете да престои 14 дни. Натривайте кожата си преди сън с тази настойка, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *