Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо имам пъпки по лицето?

 Аз съм на 75 години. По кожата ми се появиха бели пьпчици колкото пшенично зърно. Особено по лицето, а по-надолу, под брадичката – пак пьпчици като пясък, И двете ме сърбят. Дерматологът  нарече бели пъпки и каза, че това е заради нарушената работа на храносмилателния тракт. Моля да ми препоръчате нещо, за да се избавя от тях особено от по-големите бали пъпки по лицето.

 Тонка Тодоров, Пловдив

Обикновено появата на такива пъпки не се свързва с употребата на някаква определена  храна. Но ако имате проблеми със стомашно- чревния тракт, то трябва да се придържате към някаква диета. Намалете мазното, пушеното, соленото, пърженото. Ето няколко препоръки:

  • натривайте пъпките с пресен сок от калина по 2-3 пъти на ден;
  • полезно и ефикасно средство за лечение на пъпки, обрив и дори гнойни заболявания е настойка от венчелистчета на бяла лилия. Сложете ги в бутилка и залейте с водка в пропорции 1:1. Оставете да престои 14 дни. Натривайте кожата си преди сън с тази настойка, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *