Диета щади натоварената задстомашна жлеза

Здравейте! Празниците отминаха,  но на човек може да му се случи по друг повод да похапне и пийне малко повече. Аз съм вече на 60 години и затова трябва да започна да се съобразявам. Ос­вен това от време на време ме наболява панкреасът. Въпреки че не получавам се изкушавам – било след празници, било когато имам гости и си позволим повече. Моля да препоръчате някои народни рецепти за „след това”

Ангел Петров, Шумен

Ако на сутринта чувствате слабост и неразположение, ако ви се вие свят или ви боли глава, използвайте следните начини да се избавите от това състояние -хем на махмурлук, хем на повечко хапбане.

  • Пийте повече течности. Например минерална вода, боро- винков сироп, чай с лимон, шипкова отвара. Можете да си позволите и активен въглен – няколко таблетки на един път. При силно главоболие си сложете синапена лапа на тила u/iu на вратната зона.
  • Смесете 4 супени лъжици шипкови плодчета, една супена лъжица жълт кантарион, 2 супени лъжици страхливче и 3 супени лъ­жици мед. Залейте с един литър гореща вода, оставете за един час, прецедете и пийте по половин чаша 3-4 пъти на ден.
  • Смесете една чаша натура­лен портокалов сок, половин чаша лимонов сок и 100 г мед и добавете един яйчен жълтък. Разбийте всич­ко в миксера. Изпийте получения коктейл – той ще премахне лошо­то настроение.
  • Изпийте чаша доматен сок с един суров жълтък, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *