Ето защо дори хора без проблеми със зрението трябва да носят антирефлексни очила!

Чести главоболия, умора, загуба на сила, усещане за парене в очите – симптоми, които са познати на почти всеки човек. И при това без има проблеми със зрението!

очила
За главоболието взимаме различни обезболяващи, мерим кръвното – няма проблеми! Но ситуацията не се променя. Главата продължава да боли, а очите да парят. И това продължава година или повече. Може би ще бъдете изненадани, но често, за да се отървем от тези проблеми, трябва да си насрочим преглед при офталмолог. Тази консултация е необходима дори за хора с перфектно зрение, защото малко от нас осъзнават, че натоварваме очите си през целия ден. Достатъчно е само да си дадем сметка колко време се взираме в телефона, таблета, лаптопа или телевизионния екран…

Всички ние имаме един невидим враг – светлинния отблясък. Светлинните отблясъци причиняват огромни щети на здравето на очите, без дори да подозираме!

Днес ще ви кажем защо дори хора със 100-процентово зрение трябва да носят очила с антирефлексно покритие, и от време на време да посещават специализирана очна клиника, за да измерват очното налягане.

Защо трябва да носим антирефлексни очила?

Доброто зрение е чуден дар – виждаме света около нас с цялото му разнообразие от цветове и багри. Този дар най-много се цени от хората със зрителни увреждания. Офталмолозите съветват всеки един от нас да носи очила с антирефлексно покритие. И тук изобщо не става дума за търговия, а за необходимост!

ПОДОБРЕТЕ ЗРЕНИЕТО С ОЧИЛАТА НА ДОКТОР ВИЖЪН – ДОКАЗАНА ПОЛЗА И ОТЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ ПРИ РЕДОВНО НОСЕНЕ!

Всички знаем за опасностите от светлината, която се излъчва от компютърния монитор, телевизора и таблета. Не придаваме такова значение на онова, което излъчва смартфона, поради малкия размер на екрана. Но и той причинява напрежение на очите, а оттук и главоболие, лош сън и хронична умора. Излъчването от екрана на телефона не бива да се подценява. Ако сте фен на социалните мрежи, и пред 5 минути проверявате за нотификации, очилата с антирефлексно стъкло са просто задължителни за вас. Те също така помагат да се избегне сухотата и дразненето на очите.

Слабо осветената стая, например, може да доведе до бърза умора на очите. Ако усетите, че очите ви се уморяват, независимо от причината, антирефлексното покритие върху стъклата на очилата може да помогне. Същото важи и за хора, които прекарват целия ден в офис с изкуствено осветление.

Антирефлексното покритие на очилата може да помогне и при шофиране през нощта

Така със сигурност не се изпитва дискомфорт от фаровете на отсрещните коли. Също така, тези очила са много удобни през зимния сезон, когато отблясъците от белия сняг дразнят очите.

Съветваме ви да посетите специалист, преди да купите такива очила. Дори ако нямате никакви аномалии, е много важно да се определи правилно разстоянието между очите. В противен случай, очилата няма да донесат полза, а щета, която ще развали зрението в бъдеще. Препоръчва се лекарят да предпише и капки против зачервяване на очите. Постоянното използване на козметични капки, които придават красива белота и дават блясък на очите, дразни очните лигавици.

Ако често имате главоболие в предната част на главата, трябва да измерите очното налягане. За ваше собствено благо, правете го на всеки шест месеца. Единственият минус на очилата с антирефлексно покритие – те много бързо се надраскат. Ето защо, за да се грижите за тях, трябва да използвате специални салфетки и почистващи средства.

Грижете се за здравето на очите си, защото те могат да сигнализират за сериозни заболявания.

Кажете ни в коментарите, дали носите очила или лещи, а също така споделяте полезната статия с приятелите си в социалните мрежи!

Източник: ochki.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *