Д-р Сидни Уестън обяснява: Ето как да различите настинката от грипа!

Грипът често е придружен от дълбоки мускулни болки

Вече сме в сезона на грипа и настинките. Добре е да се научите да различавате кога сте попаднали в плен на настинката и кога сте били поразени от грипа.

Вероятно повечето от вас са запознати с неприятното чувство, при което цялото тяло боли, кихате, кашляте и ви измъчва висока температура. Обикновено боледувате с дни, но не можете да различите категорично дали ви мъчи обикновена настинка или грип.

Д-р Сидни Уестън посочва, че макар настинката и грипът да имат сходни симптоми, те все пак могат да бъдат различени. Това може да се случи благодарение на някои специфични характеристики.

За разлика от настинката, трябва да знаете, че грипът често е придружен от дълбоки мускулни болки. Освен обичайната болка в главата и гърлото, грипът често причинява болки в краката и гърба.

грипа
Как да различите настинката от грипа?

В следващите редове ще ви разкрием симптомите, които посочват недвусмислено, че сте били поразени от грип. Ето ги и тях:

Високата температура е първият признак, издаващ, че сте попаднали в плен на грипа. Когато тя е по-висока от 37.7 градуса, това е знак, че трябва да потърсите помощ от специалист.

Не отлагайте, тъй като острите респираторни инфекции могат да предизвикат редица усложнения.

Другите симптоми, които издават, че сте били поразени от неприятния грип, са кашлица, тежест в гърдите, силни мускулни болки, болка в ушите и синусите, хрема, възпалено гърло, изтощение, извънредна умора, гадене, повръщане и диария.

В случай на грип, не отлагайте, а потърсете незабавно медицинска помощ! Интензивността на симптомите би могла да бъде намалена в рамките на 24-48 часа с помощта на антивирусни медикаменти.

Имайте предвид, че и грипът, и настинката могат да причинят сериозни проблеми като бронхит, пневмония или синузит.

Разбира се, рискът това да се случи е доста по-висок при грипа, но това не означава, че настинката не може да предизвика същите усложнения.

Ето и кои са симптомите, издаващи, че сте попаднали в плен на настинка:

Настинките представляват вирусни инфекции, които се срещат по-често през зимата. Тогава хората се събират в закрити помещения и по този начин улесняват разпространението им.

Симптомите, които издават, че сте попаднали в плен на настинка, са кашлица, воднисти очи, загуба на апетит, студени тръпки, главоболие, кихане, хрема и болки в гърлото.

Обикновено тя отминава сама в период от седмица-две. Ако обаче не отмине за това време, добре е да потърсите помощ.

Източник:healthiestblog.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *