Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да си помогнем при кръвоизлив в стъкловидното тяло на окото?

кръвоизливКръвоизлив в окото е често срещан проблем

Моля да ми помогнете. Моята майка получи кръвоизлив в окото. Така каза специалис­тът, предписа й очни капки, за да не допусне кръвоизливът да се повтори. Майка ми е на 76 години и не е запомнила какво именно трябва да прави. Получава силно парене и иска да се откаже от тях. Затова надеждата ми е във вас – какви са препоръките на вашите специалисти?

Юлия Димова – Варна

Кръвоизлив в стък­ловидното тяло на очи­те може да се получи като усложнения след операция, а също и в резултат на травма, рязко повишаване на кръвното налягане или възрастови изменения в кръвоносните съдове на очите. Най-вероятно именно възрастовите изменения са причина за кръвоизлива в стък­ловидното тяло при вашата майка.

Не може да се от­каже от капките, кои­то са й предписали. Те са специфични за това нарушение и имат за­дачата да разнесат кръвоизлива. Приемат се докато съсирекът не се разтвори. А парене­то е нормално, налага се да потърпи, това е в нейна полза.

Освен това непре­менно в дневното меню на болната ви въз­растна майка трябва да

присъстват пресни зеленчуци и плодове, които съдържат мно­го витамини С, Е и Р. А също и каротин: ще го намерите в кивито, лимоните, портокали­те, прясното и кисело­то зеле, зеления копър и магданоз, в пипера, цвеклото, растителни­те масла, морковите, зеления лук, тиквата, доматите, черната бо­ровинка, къпината, тъм­ните сортове грозде.

Много е важно ре­довно да ядете каша от елда, защото тя съдър­жа така необходимия в случая рутин. За недопускане на последващи кръвоизливи е необходимо:

  • да следите кръвното си налягане и да не допускате рязкото му повишаване;
  • по възможност избягвай­те наклоните, не вдигайте тежести и въобще избягвай те тежката и напрегната физическа работа;
  • през лятото не допускай­те прегряване, а през слънче­вите дни носете широкопола шапка;
  • не си правете много горе­щи бани или душ.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как да си помогнем при кръвоизлив в стъкловидното тяло на окото?

  1. Татяна Естова каза:

    Какви капки. да слагам при кръвоизлив в стъкловидното тяло след операция.Деабетик съм. Направени са ми 6 процедури с лазер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *