Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 билкови рецепти, които помагат при гуша

Гушата е увеличение на щитовидната жлеза

В световен мащаб това е едно от най- разпространените ендокринни заболявания.

Най-често е безболезнена. Една от най-честите причини за появата й е неправилният прием на йод.

Ако и на вас са ви поставили диагноза „гуша“, можете да си помогнете със следните билкови рецепти:

1. Сложете 1 суп.л. изсушена петниста бударица в 250 мл кипяща вода. Изключете котлона и оставете съда за няколко минути. След като изстине, прецедете и изпийте цялото количество наведнъж половин час преди ядене. Лечението е с продължителност 40 дни, като всеки ден се изпиват по 3 дози преди всяко основно хранене.

Различни билкови смеси помагат при гуша
Различни билкови смеси помагат при гуша

2. Смесете в съд по 50 грама корени от дилянка, листа от маточина, листа от мента, стръкове горицвет, бял равнец, 40 грама шишарки от хмел и 40 грама цветове от лавандула. Залейте 2 суп.л. от тази смес с 500 мл вряща вода. След като изстине, прецедете лечебната течност. На ден се прима от нея по 3 пъти по 100 мл след ядене.

3. Смесете 100 грама исландски лишей, 50 грама кора от дъб, още толкова градински чай, 30 грама дъбов лишей, 50 грама стръкове от жаблек. Сварете 2 суп.л. от тази смес в половин литър вода 10 минути. Прецедете отварата и приемайте от нея по 4 пъти на ден по 100 мл преди ядене.

4. Една или две шепи листа от орех се заливат с ябълков оцет и престояват два или три дни, след което се налагат върху гушата, превързват се с чиста памучна кърпа и така се преспива през нощта. Това се прави три вечери, почива се три денонощия и пак се повтаря до десетия или дванадесетия ден.

ТИ ЛАЙФ - за здрава щитовидна жлеза
ТИ ЛАЙФ – за здрава щитовидна жлеза

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *