Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези храни прогонват появата на депресия – използвайте ги редовно

В напрегнатото ежедневие появата на депресия също е фактор, който оказва негативно влияние върху човешката психика. Има храни, с които можем да я прогоним

Човешката депресия е емоционално и психологическо състояние, при което човек започва да изпитва меланхолия, дълбока носталгия, липса на апетит – това са по-леките форми на депресия, а сериозните са липса на желание за живот; може да се разплаче и от най-незначителните неща; черни мисли, свързване с край на живота.

Едната от причините за депресия е външното влияние – времето. Студеното и дъждовно време, пейзажът на късната есен, когато листата вече са окапали и дърветата са оголени довеждат до депресии.

Депресиите се пораждат от лични драми и трагедии, здравословни проблеми и други неуспехи.

Често причината за депресия е физиологична. Точно за нея ще говорим сега.

При депресия на физиологична основа липсват съществени депресивни фактори като трагедии и нещастия, ранното мръкване или мрачната есен. Въпреки това човек изпада в депресия.

depresia
За да не изпадате във физиологична  депресия, яжте всичките изброени полезни храни

Мозъкът е органът, който регулира човешките емоции, наред с мисловната дейност и той е виновен човек да изпадне в депресия.

Но вината на мозъка се дължи на факта, че той не е правилно подхранен и не може да отделя достатъчно количество ендорфин.

1. За да работи добре човешкият мозък, той трябва да бъде добре снабден с кислород.

Затова е важно да живеете, да спите, да работите в помещения, които са добре проветрени и в които има достъп на свеж въздух и кислород.

2. Мозъкът не трябва да бъде лишен от фосфор, калий, желязо, магнезий, омега 3 киселини.

3. За работата на мозъка е важна вода.

Хората, които работят предимно умствена работа и всички, които учат, трябва да изпиват много по-голямо количество вода, защото добре хидратираният мозък е много по-пълноценен от слабо хидратирания.

4. Правилната храна.

Знаете, че жените предимно обичат да ядат сладки неща като шоколад, сладкиши и други, защото техният мозък се нуждае от тях.

В същото време рафинираната захар, сладките тестени изделия са вредни за организма. Затова е важно да бъдат заменени от подходящи.

Яжте мед, защото той е полезен ако не страдате от захарен диабет.

Яжте всички узрели плодове, които са сладки. Така ще повишите вашия ендорфин, но няма да трупате излишни килограми.

Яжте узрели пресни чушки. Червените чушки са богати на витамин С и са сладки. Дали ще изядете пълнена чушка със сирене или печена чушка, няма значение. Ще се почувствате много добре още докато я ядете.

Всички плодове, които са жълти, оранжеви или червени, включително и зеленчуци, са богати на витамин С и са полезни да не изпадате в депресия.

За да подхраните мозъка с фосфор трябва да приемате орехи.

Набавянето на важните омега 3 киселини става посредством риба. Най-полезна е сьомгата, но понеже тя е скъпа риба и много българи не могат да си позволят да я използват редовно, трябва да ядете другите видове.

Избягвайте дънните риби като сом и толстолоб, защото те се хранят с различни отпадъчни продукти, тлъсти и мазни са. Заложете на пастърва, скумрия, херинга.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *