Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Целебна напитка с лавандула спира мигренозните пристъпи

България е световен лидер в отглеждането на лавандула

лавандула Лечебните свойства на лавандулата са доказани във времето. Лавандулата притежава един от най-известните аромати в света.Това ароматно растение може да се използва както за медицински нужди, така и в кулинарията и не на последно място – за разкрасяване.

Лавандулата има проникващи, сладко флорални и пикантни аромати, в които се усещат леки нотки на лимон и мента. Вкусът напомня на камфор и се усеща една ефирна горчивина в послевкуса. Цветовете имат най-силен аромат, но могат да се използват листатата на лавандулата.

Лавандулата се съчетава добре с: къпини, боровинки, череши, червена джанка, черница, слива, ревен, ягоди.

Особено полезне лавандулата за дихателните пътища и по-специално при кашлица, настинки, грип. Тя облекчава дишането, когато освобождава белите дробове и синусите от натрупаните храчки. Освен това защитава тялото срещу въздушнопреносими вируси.

Пиенето на напитки с лавандула доставя на организма етерични масла, които могат да помогнат за облекчаване на мигрената и главоболието. Едно изследване наскоро установи, че вдишването на лавандулово етерично масло може да помогне за управление на мигренозните пристъпи.

Предлагаме ви да си направите лавандулова напитка, която ще ви освежи и ще ви спести болките в главата. Редовната употреба на тази напитки има и други ползи за здравето

• 1 чаша мед
• 12 чаши вода
• 1 ч.л. сушен цвят от лавандула
• 1 ч.л. накъсан на дребно розмарин
• Сокът от 6 лимона
• Настърган джинджифил колкото кутрето

Приготвяне

Кипнете водата. Сложете билките и махнете от котлона. Добавете настъргания джинджифил. Оставете да се престои така 10 минути и след това прецедете.

Отделно разбъркайте сока от лимона с меда. Добавяйте по малко от билковата смес, докато се разтвори меда. Смесете всичко, охладете и пийте по една-две чаши на ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *