Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С този таен и лесен тибетски ритуал ще можете да се охладите в жегите навън

Сега е разгарът на лятото и всеки търси начин да се охлади в жегите – опитайте с този лесен, но изключително ефективен тибетски ритуал

Навън е жега в разгара на лятото. Всеки от нас търси начин как да се спаси от силното слънце и температурите, достигащи 40 градуса на сянка – едни търсят хлад в планините, други – в прегръдката на морската вода, но какво да правят тези, които не могат да излязат в отпуска и да избягат извън големия град.

Тук идва на помощ древен тибетски ритуал, с който ще успеете да охладите тялото си в непоносимите летни жеги, съобщават сайтовете themainline.bg и Петел.

jegata
Жегата става поносима с лесен тибетски ритуал

Когато термометрите навън са готови да се покачат над 40 градуса по Целзий, трябва да се освежите за кратко време. Затова ето какво трябва да направите. Първо вдишайте дълбоко въздух – бавно и през устата. След това не забравяйте, че издишането става също така бавно, но през носа.

Тибетският ритуал за вдишване за оптимален резултат при охлаждането ни съветва да свием езика си под формата на улей, през който да прекараме въздуха, който вдишваме през устата си. Този таен ритуал всъщност има и логическо обяснение за процесите, които протичат в нас, когато го практикуваме.

Когато свием езика си на улей и през него премине въздухът, който вдишваме, чрез своеобразното течение, което се получава, както и от по-продължителният досег със слюнката в устата ни, въздухът става по-хладен. Така, вместо жаркият и горещ въздух, ние изпълваме белите си дробове с по-свеж и хладен въздух.

Освен за охлаждане на тялото през летните жеги, ще ви предложим и тибетски ритуал за стоплянето ни през студените зимни дни. Всички знаем, че кислородът в кръвта е този елемент, който всъщност задвижва топлинния обмен в тялото ни. Ако успеем да задържим дъха си по-дълго време, ще усетим как по тялото ни се разлива топлина след първосигналното напрежение.

Затова, ако ви стане изключително студено докато крачите навън в зимния ден, то стаете дъха си след няколко повторения на енергично вдишване и издишване, и така започнете да вървите бързичко без да вдишвате. В този момент ще усетите как в ръцете и краката ви ще се разлее живителната топлина чрез този лесен, но много ефективен тибетски ритуал.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *