Интернет пристрастяването подкопава имунната система

Колкото по-дълго време прекарваме в Мрежата, толкова повече страда здравето ни

internet-addiction Изследователи от Университета в Суонзи и Университета в Милано са интервюирали 500 души на възраст между 18 и 70 години. Приблизително 40% от участниците, независимо от това какъв пол са, са имали умерена или тежка форма на интернет пристрастяване. Доброволците с най-висока степен на зависимост от интернет често били болни от настинки и грип, докато подобни оплаквания имали едва 30% от онези, които прекарвали по-малко време в мрежата, пише The Daily Mail .

Проучването също така показа, че хората които са зависими от Интернет, имат проблеми и с психиката. Тези хора често са жертва на стреса, депресията и неврозата, особено ако не могат да влязат в Интернет повече от един ден. Според експертите, от цикличността на еуфорията и депресията, свързани с пристрастяването към Интернет, нивата на кортизола имали променливи стойности. Кортизолът също така значително влияе върху работата на имунната система.

Освен това, хората с интернет пристрастеност не излизали навън, не се срещали с други хора, и като цяло предпочитали да се социализират с подобни на тях индивиди. По този начин те изолирали себе си от въздействието на микробите и ставали жертва дори и на най-малката инфекция. Това също се отразява неблагоприятно на имунната система. Освен това, онези, които са зависими от интернет, е по-вероятно да страдат от липса на сън, да се хранят нередовно, рядко да спортуват, да пушат повече или да прекаляват с алкохола.

Повечето от участниците в проучването са използвали интернет средно около шест часа на ден. Други навъртявали повече от 10 часа. Като правило, най-дълго време зависимите прекарвали в социалните мрежи или играели игри, които също били в мрежа. Мъжете и жените осъществявали достъп до мрежата поради различни причини. Жените обикновено използват социални мрежи и онлайн пазаруване, докато мъжете играят онлайн игри или гледат порно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *