Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Коя храна успокоява алергичния ринит?

Алергичният ринит е възпалително заболяване на лигавицата на носа

алергичен ринит Симптомите на алергичен ринит са подуване и запушване на носа, кихане, сърбеж. Изследователи от Cleveland Clinic установили, че поражението на това заболяване при деца и възрастни може да бъде овладяно с честа консумация на мазна риба.

Участвалите в новото изследване родители и деца трябвало да попълнят въпросници. Изследователите били особено заинтересовани колко често хората са яли мазни риби (херинга, скумрия или сьомга) и по-малко мазна риба (треска, щука и риба тон).

При 12% от децата след 4-годишна възраст, които имат контакт с космати домашни любимци или пчелен прашец, се появявали симптоми на ринит като кихане и хрема или проблеми с очите. 21% от 1590 изследвани деца, които не са имали симптоми на ринит на възраст от 8 до 16 години, страдали от алергичен ринит, а 15% от тях- от неалергичен ринит.

При децата, в чието меню имало мазни риби, рискът да се появи алергичен ринит, намалял с 50%. Учените обобщават: когато децата започнат да се хранят с мазни риби, преди да са станали на 4 години, това намалява вероятността от появата на алергичен ринит с 50%. Освен това хлапетата, които започвали от рано да консумират риба, обичат да опитват нещо ново и се хранят по-балансирано, за разлика от онези, в чието меню няма риба.

Лекарите съветват следното: за да не страдат от алергичен ринит като възрастни, хората трябва да започнат да консумират мазна риба (херинга, скумрия или сьомга) във възможно най-ранна детска възраст. Менюто на едно 4-годишно дете трябва да включва поне 2 пъти седмично риба. Ако това е невъзможно, трябва да се дава рибено масло.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *