Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мощни храни, които премахват болката

Лесно и евтино можете да облекчите състоянието си

hotpepperarthritiscream
храни, които премахват болката

Болката е сигнал, който ни казва че нещо в тялото ни е повредено. За тези, които изпитват болка всеки ден поради артрит, мигрена, тендинит, или други хронични заболявания, може да се изкушат да се обърнат към химични болкоуспокояващи, за да се освободят от продължителния дискомфорт. Преди да направите това, да погледнем на този списък на болкоуспокояващи от аптечката на майката природа.

Люти чушки

Капсаицинът, който прави люти чушките е съставка в много актуални болкоуспокоителни.
Направете свой собствен болкоуспокояващ крем.

-3 супени лъжици лют червен пипер
-1 чаша зехтин
-1/2 чаша настърган пчелен восък
– стъклен буркан с плътно затварящ се капак
Смесете 3 супени лъжици лют червен пипер с 1 чаша зехтин и сложете съда на водна баня за 5-10 минути на средна температура. Слага се 1/2 чаша настърган пчелен восък и продължавате да разбъркате, докато се разтопи напълно и всичко се смеси. Оставете сместа да се охлади за 10 минути и след това , за още 10-15 на водна баня. Като се охлади я затваряте в стъклен буркан плътно и съхранявате в хладилника. Трайността му е около 1½ седмица. Прилага се ежедневно, когато е необходимо при болка.

Нормално е, да има известна степен на усещане за парене, когато се прилага за пръв път. Ако имате чувствителна кожа, използвайте с повишено внимание. Винаги носете ръкавици при работа с лют пипер, както и избягвайте всякакъв контакт с очите си.

Тахан

Изработен от сусам, тахана е вкусно ястие, което доставя висока доза магнезий, минерал, който повечето хора не получават достатъчно. Магнезият има дълъг списък от невероятни ползи за здравето, включително способността да се бори с напрежението в мускулите и за лечение на главоболие.
Но обикновено, когато го намерите в магазините, е направен от препечен сусам. За щастие се оказва, едновременно лесно и евтино да си го направите сами. За тази цел са ви необходими сурови сусамови семена.

Накиснете семената, за да ги активирате. Така чрез накисване, ние ги правим лесни за възприемане.
Съставки:
1 чаша суров сусам
2 чаши вода
Накиснете сусама при стайна температура в продължение на 4 часа във водата.Семената ще набъбнат като абсорбират част от водата.
Изхвърлете накисващата вода и изплакнете с течаща вода. Сложете в хладилника за още 4 часа.
Поставете  в мощен блендер и смилате до кремообразна маса. Добавя се вода, колкото е необходимо – една супена лъжица в даден момент, за да се движи сместа.
Тахана ще се запази за около 3 – 4 дни, съхраняван в запечатан стъклен буркан в хладилника.

Джинджифил

Джинджифила  е противовъзпалително средство. Дневна добавка джинджифил на прах е доказано, че намалява болките от физическо натоварване чрез потискане на производството на токсични съединения, известни, че причиняват възпаление и увреждане на тъканите в ставите на тялото. Джинджифилова паста е ефективна, когато се прилага локално върху възпалени стави и мускули. Дъвченето на парче пресен корен от джинджифил също е супер ефективно за лечение на болки в стомаха и гадене, причинени от заболяване, както и за предотвратяване на сутрешното гадене по време на бременност.

Риба

Добавяне към вашата диета на риба като херинга, скумрия, риба тон, сьомга, сардина е чудесен начин за борба с хроничната болка от гърба и врата, наранявания и за лекуване на увредените стави. Освен това, Омега-3 мастните киселини в  рибата подобряват сърдечно-съдовата система и намаляват възпалението около повредения хрущял, насърчават лечението и помагат за цялостното добро здраве.   Рибата е основният хранителен източник на омега-3, въпреки че някои растения също ги съдържат.
Американската сърдечна асоциация препоръчва да се консумира минимум два пъти в седмицата риба, което ще ви предпази от сърдечно-съдови заболявания. Тези ценни мазнини намаляват образуването на кръвни съсиреци; действат като естествен антикоагулант; спомагат за поддържане на лигавицата на артериите, което предотвратява тяхното втвърдяване; увеличат „добрия“ холестерол.  Развитието на атеросклероза (втвърдяване на артериите) се счита, че включва възпалителна реакция на организма. Омега-3 мастните киселини намаляват производството на вещества, които се отделят по време на възпалителния процесНяколко проучвания са изследвали ефекта на омега-3 мастни киселини върху кръвното налягане. Тези, които ядат риба са склонни да имат по-ниска честота на високо кръвно налягане.

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *