Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топ-7 на полезните напитки

полезни напитки
Екзотичният бял чай е №1 сред 7 полезни напитки

Ако включите в менюто си някои от най-полезните напитки на света, ще имате положителен ефект за здраве и дълголетие. Според последни класации най-полезната напитка, която човечеството познава, е чаят.

Най-полезен от популярните видове е белият чай, подчертават от meddaily.ru. Заедно с него „шампион” е далеч по-разпространеният и познат зелен чай. Колкото по-малко ферментации е претърпял продуктът, толкова по-високо съдържание на полифеноли има той.

След това е редът на чаят от каркаде. Той е наричан също „напитка на фараоните”. Приготвя се от растението Hibiscus sabdariffa, съдържащо антоциани. Този компонент придава на чая характерния червен цвят. Каркадето съдържа витамин Р, от който зависи укрепването на стените на кръвоносните съдове.

Кафето заема престижната трета позиция. То е в състояние да блокира някои сигнални пътища и по този начин съдейства за повдигане на настроението, за преодоляване на умората, подобряване на вниманието и концентрацията. Кафето е полезно и за сърдечно-съдовата система. Четвъртото място е за какаото – то поддържа тонуса на кръвоносните съдове и предотвратява слепването на тромбоцити и образуването на тромби.

Доматеният сок, който е на пета позиция, подобрява зрението. Според множество изследвания той може да предотврати злокачественото израждане на клетки, т.е. рака. На шеста позиция е шипковата отвара, богата на витамин С. Трябва да го пиете в големи количества при счупване на костите, за ускоряване на регенеративните процеси. На последно място в списъка е червеното вино, най-общо като средство за укрепване на имунитета. Разбира се – ползата от червеното вино е нещо, в което никой не бива да има съмнения дори ако поредният рейтинг го поставя едва на седма позиция.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *