Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пробвайте тези природни лечения против акне!

Не само в юношеските години, но и на зряла възраст акнето може да причини лошо самочувствие. Да си помогнем с достъпни природни средства, които могат да бъдат употребявани както самостоятелно, така и в допълнение към дерматологичното лечение.

acne

  1. Репей

Това растение има комплексно въздействие върху акнеичната кожа. Корените му повлияват бактериите, които причиняват пъпките, и регулират отделянето на себум, благодарение на съдържащите се в тях танини. Репеят е подходящ при акне с гнойни пъпки, както и при черни и бели точки.

КАК СЕ ИЗПОЛЗВА

В продължение на 3 седмици се приемат капсули със сух екстракт от репей. Прави се почивка от 1 седмица и след това се повтаря 3-седмичният курс. Цялото лечение продължава три месеца. През първите дни пъпките могат да станат още по-активни – това е нормална реакция, свързана с прочистващия ефект на растението. След това състоянието на кожата се подобрява.

Да се избягва в случай на алергия към някои растения от същото семейство – глухарче, артишок, арника.

  1. Мастни киселини

Омега-З и омега-6 са полезни мастни киселини с противовъзпалително действие, които в същото време играят и регулираща роля върху хормоналния баланс. Те могат да имат много добър ефект при жени на зряла възраст, които се оплакват от акне, свързано с повишено ниво на андрогените. Корейско проучване показва, че при ежедневен прием на 2 г омега-3 и 400 мг омега-6 след десет седмици слабото или умерено акне се повлиява чувствително и пъпките намаляват както по количество, така и по размер.

КАК СЕ ИЗПОЛЗВАТ

Можете да приемате 2 г рибено масло на ден или 1-2 капсули от 500 мг масло от пореч и нощна свещ. Съществуват и хранителни добавки комбиниращи омега-3 и омега-6. Курсът на лечение е от 3 до 6 месеца.

  1. Бирена мая

Тя е много богата на витамини от група В, които се грижат за добрия вид на кожата. Но най-полезна е живата бирена мая, защото тя е пробиотик. Гнойното акне се дължи на дисфункция на имунната система, което я прави неефикасна по отношение на микробите, развиващи се по повърхността на кожата. Като възстановява баланса на чревната флора, бирената мая подсилва имунната защита срещу бактериите.

КАК СЕ ИЗПОЛЗВА

Изберете жива бирена мая под формата на прах или капсули. В продължение на три-шест месеца взимайте по 1 г дневно (една доза прах или 2-3 капсули) веднага след хранене. В случай на повишено газообразуване, спрете лечението.

 

Премахнете пъпката за 24 часа, ето така!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *