ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето кои са симптомите при ранно диагностициране на Алцхаймер

Симптомите на Алцхаймер се проявяват постепенно обикновено с и моментни загуби на паметта

алцхаймер симптоми Случайни пропуски в паметта са типични за всички и сами по себе си не и означават някаква промяна в познавателните функции. Проявата може да започне с рутинни пропуски в паметта – забравяне къде са ключовете от колата, – но след това настъпват по-дълбоки или смущаващи загуби, може дори да се забрави как се кара кола. Ако човек се изгуби при разходка из квартала, вероятността да е развил заболяването става все по-голяма. Хората с Алцхаймер не помнят имената на членовете на семейството си или забравят какво е казано в началото на изречението, докато стигнат до края му. С напредването на болестта се появяват и други симптоми, включително невъзможност да се изпълняват рутинни занимания, загуба на способността за преценка и личностни или поведенчески, промени.

Някои пациенти имат проблеми със съня и могат да страдат от объркване или възбуда вечерно време. В някои случаи болните повтарят едни и същи идеи, движения, думи или мисли – поведение, известно като персеверация. Някои пациенти могат да проявяват неуместно сексуално поведение. През последните етапи на болестта хората имат сериозни проблеми с храненето, общуването и контролирането на пикочния мехур и функциите на червата.

Американската асоциация за изследване на Алцхаймер разработи списък от 10 предупредителни признаци за Алцхаймер. Ако някой проявява кой да е от тези симптоми, трябва да бъде прегледан от специалист и да му бъдат направени изследвания:

• Загуба на паметта, която засяга работоспособността
• Затруднено извършване на познати дейности
• Проблеми с общуването• Дезориентация във времето и мястото
• Слаба или намалена способност за взимане на решения Проблеми с абстрактното мислене
• Разхвърляне на вещи
• Промени в настроението или поведението
• Промени на личността
• Загуба на инициативност

Подобни симптоми могат да бъдат предизвикани и от други видове деменция, включително такива, които са обратими. Приблизително 20% от първоначално предполагаемите заболели се оказват с други заболявания, половината от които са лечими. Затова прегледът при специалист е от изключително значение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *