Йога за мозъка – това звучи много впечатляващо!

Представяте ли си нещо, което повечето жени смятат за отживелица, или пък не го умеят, да е обявено за йога на мозъкa?

плетене Ръцете са заети, главата е свободна от ненужни мисли, умът е в стабилно състояние на равновесие – какво повече можем да искаме, за да сме добре?

Оказа се, че плетенето е съзерцателна практика на медитация и концентрация.

Проучванията показват, че плетенето, както и шиенето, тъкането и бродерията, освобождават от грижите и имат много общо с медитацията. По време на медитация, както и докато се занимавате с ръкоделие, стават активни едни и същи области на мозъка.

Положителните ефекти от медитацията върху здравето и умствените способности са доказани много пъти, но малко се знае за онова, което причинява плетенето на мозъка. И тук не говорим за вреди, а само за ползи, особено ако сте разумни и прекарвате с куките не много време.

По време на онлайн проучване, което включва повече от 4000 плетачи от цял ​​свят, специалистите са открили, че състоянието на щастие често се случва по време на плетене.

Релаксация, освобождаване от стреса и себереализация са на разположение на хората, които плетат, бродират или се занимават с тъкане.

Три дни в седмицата по три часа плетене свалят значително нивото на тревожност.

Ето защо в древността всички жени са били длъжни да учат ръкоделие: това занимание действа невероятно и е истинско успокоение за нервите, осигурявайки дълготрайно чувство на баланс и спокойствие.

Започнете ли да се занимавате с плетене, ще почувствате положителните промени в различни области на живота:

1. Ще се ​​подобри психическото състояние, решението на психологически проблеми ще отнема по-малко от вашите умствени ресурси.

2. Вниманието и концентрацията ще бъде ваши постоянни другари.

3. Развитието на фините двигателни умения ще ви помогнат да се справите със сложните неща във вашия живот и няма да ви позволят да се откажете лесно.

4. Креативността ви ще се развива и ще ви зарадва с неочаквани резултати.

5. Самооценката ви ще достигне ново ниво – чувство на гордост, доверието и удовлетворението за красивата и добре свършена работа ще ви накарат да се почувствате по-важна и значима.

6. Плетенето е един лесен начин да се развива търпение и постоянство. Много малко ще станат нещата, които ще могат да ви изкарат извън равновесие.

7. Паметта ще бъде много по-добра и мозъка ви ще започне да работи в пъти по-бързо.

Яснота на ума и чистота на мислите на плетачите са поразителни. Много учени смятат, че плетивото помага на жените в напреднала възраст да останат здравомислещи и да живеят по-дълго.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *