Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Фредерик Салдман: Можем сами да надмогнем болестите!

Световноизвестният лекар д-р Фредерик Салдман представи преди време своята книга „Най-доброто лекарство сте вие“

стълби За книгата си той казва: Моята амбиция е да ви покажа как да надмогвате болестите и как по-добре да се предпазвате от тях с вашите собствени възможности, за да живеете дълго и в добро здраве

Фредерик Салдман е френски специалист по кардиология и здравословно хранене.

Според д-р Салдман с годините човешкия имунитет отслабва, затова е необходимо да адаптираме упражненията и своето хранене според потребностите на организма. Ако правим 30 минути упражнения всеки ден, намаляваме с 40% риска от ракови и сърдечносъдови заболявания. При условие, че не спираме, в първите 20 минути горим захари, а после – мазнини. Освен това по време на тренировка отделяме специфични, тънки миризми, които действат като ендорфини, т.нар. хормони на радостта и щастието.

Според френския кардиолог, ако намалим калориите с 30%, увеличаваме продължителността на живота с 20%.

Ето и примера, който д-р Фредерик Салдман даде за здравословна закуска: сутрин на закуска се изяждат 2 парченца 100-процентов черен шоколад. По този начин се намаля производството на грелин – хормона, предизвикващ чувството за глад. Резултатът е понижаване на апетита през целия ден. Авокадото например е богато на калории, но то също убива усещането за глад, а мазнините му са полезни.

За да се предпазят жените от рак на гърдата,а мъжете от рак на простатата френския лекар има една много интересна препоръка: трябва да се правят 12 любовни акта на месец, за да увеличим с 10 години продължителността на живота.

А за онези, които искат да отслабват, но ги мързи да станат от дивана, или работата им не позволява много движения, д-р Салдман е направил следното уравнение: ако всеки ден се изкачват 21 етажа, годишно се губят сантиметър и половина от талията и килограм и половина от теглото, при положение, че не се пази никаква диета.

Най-лесно е, и наложително, да се правят упражнения, докато се гледа сериала, казва д-р Салдман.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *