Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нараняването на главата и шията увеличава риска от инфаркт

В резултат на травми на главата или шията рискът и вредата от инсулт при хора, по-млади от 50 години, се е утроил

инсулт Такава информация е представена от американски специалисти на международна конференция по проблемите на мозъка рисковете от инсулт, състояла се в края на 2014-та година.

Учените от Университета в Калифорния изследвали данни от живота на над 1 милион души. Самото изследване продължило няколко години. Пациенти на възраст под 50 години, които са получили спешна помощ поради наранявания на главата или шията били разгледани с голямо внимание от специалистите.

Оказало се, че около 11 души от всеки 100 000 пациенти с травма на главата, получава инсулт средно 4 седмици след инцидента. Средната възраст на мъжете е 37 години.
Според изследователите, ударът на главата или врата, както и сериозните рани след това, вероятно предизвиква спукване на кръвоносните съдове, които снабдяват мозъка. Това може да доведе до запушване на кръвоносните съдове.

След подробен анализ стана ясно, че е възможно да се предотврати подобен удар с помощта на антитромботични лекарства, ако започнат да се взимат навреме, след консултация със специалист.

Следвайки резултатите от това изследване, специалистите препоръчват профилактиката на инсулта да започне колкото може по-рано. Това важи най-вече за хора, които са претърпели травма на главата и са под 50 години.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *