ПОЛИНЕЙЛ / POLINAIL

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Съдържа циклопирокс, етилацетат, етанол, цетостеарилов алкохол, хидроксипропилхитозан, вода

Предназначение

Полинейл, спасението от гъбички по ноктите
Полинейл, спасението от гъбички по ноктите

ПОЛИНЕЙЛ лечебен лак за нокти – това е продукт за овладяване на гъбични инфекции по ноктите на ръцете и краката, както и на кожните участъци край ноктите. Лекарственото средство въздейства върху микози – леки до умерени, при които причинителят е чувствителен към циклопирокс. Прилагането на ПОЛИНЕЙЛ по специална схема подобрява състоянието и вида на засегнатите нокти. Активният компонент блокира растежа на гъбичките и създава условия за тяхното отмиране.

Как се приема

ПОЛИНЕЙЛ се полага с четчица върху проблемните нокти също като обикновения лак за нокти. Намазва се и ръбът на нокътя, както и околната кожа в диапазон от 5 мм.Преди това стъпалата трябва да са хубаво измити и подсушени. Лакираният нокът трябва да остане сух в продължение на 6 часа, затова е добре процедурата да се изпълнява вечер преди сън.

Премахването на продукта от повърхността на нокътя става чрез грижливо измиване. При почистване сутрин се прави периодичен оглед; отстраняват се умъртвените части от нокътя, като се изрязват и изпиляват.
При гъбички по ноктите на ръцете се налага лечение от порядъка на половин година. При заразени нокти на краката лечението може да продължи девет месеца.

Възможни нежелани ефекти

Полагането на ПОЛИНЕЙЛ може да причини алергична реакция. Това налага консултация с лекар и ако е необходимо – прекратяване на лечението с този продукт.

Кога НЕ БИВА да се приема

ПОЛИНЕЙЛ не се прилага при установена алергия към основен или спомагателен компонент.

Продуктът не е подходящ за деца и подрастващи до 18-годишна възраст.

Контактът на този медикамент с очите и устата трябва да се елиминира.

При потенциален потребител с диабет следва внимателно да се преценят рисковете; диабетиците следва да са особено внимателни при операции като подрязване на нокти, за да не допуснат появата на рани и трудното им зарастване.

Взаимодействие с други медикаменти

ПОЛИНЕЙЛ може да влезе в контакт с още един или повече медикаменти – това налага внимателна преценка за индивидуалната програма на конкретен пациент. Не се препоръчва едновременно прилагане на ПОЛИНЕЙЛ и друг продукт за локално външно приложение.

Усреднена цена в аптеките – 34 лв за флаконче от 3.3 мл.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *