ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Учените са категорични: електронните цигари са вредни за здравето!

Електронните цигари бяха представени като сигурна алтернатива на конвенционалните цигари

cigarettes В началото, когато бяха пуснати в употреба, за тях бяха изказани доста суперлативи. Производителите и днес твърдят, че електронните цигари могат да помогнат на хората да се откажат от вредния навик. Да, това е така. Но, както показа статистиката, електронните цигари не са безвредни и имат повече вреди, отколкото полза. Често се случва млади хора да започват да пушат електронни цигари. И не заради друго, а защото е модерно, както и поради изобилието на различни вкусове.

В същото време надеждна информация за безопасността на електронните цигари няма. Днес все повече независими експерти казват, че електронните цигари не са безопасни, защото те засягат белите дробове на клетъчно ниво, съобщава „Runews24“.

Служители на Университета в Северна Каролина са открили: ароматите, използвани в електронните цигари, променят структурата на епителните клетки. Учените са отглеждали белодробни епителни клетки и са ги подложили на въздействието на компонентите на електронни цигари. Това действие продължило от 30 минути до един ден. В резултат, 5 от 13-те използвани ароматизанти влияят неблагоприятно на епителни клетки. Това доказва, че електронните цигари са вредни за здравето.

Заключението на експертите е просто – електронните цигари са малко по-безопасни от конвенционалните цигари, но и те оказват доста сериозна вреда на здравето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *