Какво да правим при алкохолно отравяне ?

Здравейте всички от „Доктор“. Преди време пих около 100 грама алкохол, който се оказа фалшив. Два часа след това имах чувството, че сърцето ми ще спре. Възможно ли е фалшивият алкохол да се отрази на сърдечната дейност? И какво може да се направи, ако това вече се е случило?

Страхил Тонев – Павликени

При отравянето с етилов спирт първо се появява характерен мирис от устата. Започват да се от­делят едри капки студена пот по лицето, кожата почервенява. възниква главоболие, възможни са: треска, повръщане и да се стигне до изпадането в кома.

В такива състояния зениците се свиват, пулсът отслабва. Може да възникне остра бъбречна или сърдечносъдова недостатъчност. В резултат на задушаване може да настъпи и смърт.

Първото, което трябва да се направи при от­равяне със спирт, е да се промие стомахът, да се дадат на пациента абсорбенти и слабително й да се сложи да легне на една страна. В по-тежките случаи се вика „Бърза помощ“

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *