Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Йога при болки в гърба и коленете

“Позата на войната”. Разположете стъпалата на краката си успоредно едно на друго на разстояние около 120 см-на нивото на изпънатите встрани ръце. Лявото стъпало завъртете малко навътре, а десния крака сгънете на 90 градуса. Тази поза прилича на позата, заемана от фехтовачите при атака. Гръдния кош трябва да е в изходно положение, а главата извйте и гледайте встрани над дясното си коляно. Изпънете ръцете си встрани, свийте дясното коляно, погледнете над него, за да се уверите, че се намира на една линия с дясното стъпало и на един вертикал с глезена. Останете в тази поза 20-45 секунди. Повторете упражнението 2 пъти на всеки крак.

Точката “морето на живота” се намира на кръста между втория и третия прешлен на разстояние 2-4 пръста от гръбначния стълб, на линията на талията. Въздействието върху тази точка помага помага при болки в кръста, ишиас, премахва умората, предизвикана от продължителните болки. Не трябва да се въздейства при повредени прешлени при натъртване или счупване. Ако гръбначният стълб е слаб, достатъчно е леко докосване с постоянна сила в продължение на няколко минути. Ефектът от йогата може да бъде усилен чрез оздравителна диета. Според китайската народна медицина е вредно да се пият течности, да се употребява много сол и да се яде много студена храна. Простудата, раздразнението и страхът също могат да предизвикат болки в гърба.встрани над дясното си коляно. Изпънете ръцете си встрани, свийте дясното коляно, погледнете над него, за да се уверите, че се намира на една линия с дясното стъпало и на един вертикал с глезена. Останете в тази поза 20-45 секунди. Повторете упражнението 2 пъти на всеки крак.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *